vineri, 17 aprilie 2015

CELULELE CORPULUI , Lectia nr.2


CELULELE CORPULUI .
 

Celulele sunt cărămizile esenţiale ale vieţii. Corpul uman este alcătuit din celule, care dau apoi naştere ţesuturilor şi organelor. Sângele este alcătuit dintr-un ţesut conectiv fluid, format din plasma şi din diferite tipuri de celule.
Celulele trăiesc independent unele de celelalte şi se pot reproduce. Fiecare celulă are o structură şi o funcţie diferită. De pildă, un spermatozoid are o coadă ca de bici care îl ajută să înainteze către cervix. ADN-ul (acidul dezoxiribanucleic) este materialu din care sunt alcătuiţi cromozomii din nucleul celulei. De aceştia depind creşterea şi moştenirea genetică a celulei. Anumite boli sunt transmise din generaţie în generaţie prin intermediul celulelor. De aceea, examinarea istoricului medical al familiei îţi poate oferi indicii referitoare la bolile la care eşti predispus.
 
            STRUCTURA CELULEI.
            Toate organismele vii de pe Pământ sunt divizate în celule. Acestea conţin structuri mai mici, cum ar fi proteinele şi organitele, şi structuri mai mari cum ar fi ţesuturile şi sistemele.
            Celulele sunt compartimente mici care conţin întregul echipament biologic necesar pentru menţinerea în viaţă a unui organism pe Pământ.
            Fiecare celulă este înconjurată de o membrană celulară asemănătoare unui filtru, care lasă anumite substanţe să pătrundă în celulă sau să iasă din ea, în timp ce blochează alte substanţe. Spre exemplu, membrana celulară permite intrarea oxigenului şi a substanţelor nutritive din sânge pentru a-i furniza celulei energia de care are nevoie, dar şi ieşirea deşeurilor şi a bioxidului de carbon, care ajung în sânge şi sunt excretate în final din organism.
             Nucleul celulei guvernează toate funcţile acesteia, iar citoplasma este materialul celular în care sunt suspendate organitele.
Mitocondriile sunt uzinele electrice ale celulei. La nivelul lor, substanţele nutritive sunt descompuse  şi eliberează energia necesară pentru repararea celulei, pentru mecanismele de autoapărare ale acesteia şi pentru alte procese care permit menţinerea corpului.
......................................................................// .........................................................................
Prin energia REIKI  ajutăm la îmbunătăţirea circulaţiei şi implicit la transportul energiei către toate celulele corpului şi la eliminarea deşeurilor toxice din acestea, prevenind astfel apariţia diferitelor  boli.
Tehnica de autoînsanatosire:
Stăm aşezaţi liniştiţi pe scaun , fotoliu sau în pat şi spunem în gănd, în şoaptă sau cu voce moderată:
Zi de zi, sunt tot mai bine din toate punctele de vedere, fiecare celulă, atom sau moleculă din interiorul meu este tânără, puternică şi sănătoasă şi funcţionează normal din toate punctele de vedere. Mulţumesc Marelui Univers pentru susţinere.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu